طراحی نما و دکوراسیون داخلی
گامبهگام از طراحی نمای ساختمانی تا اجرا
نمای ساختمان اولین چیزی است که با مخاطب ارتباط برقرار میکند. طراحی نمای ساختمان با در نظر گرفتن بایدها و نبایدها افراد بیشتری را به خود جذب میکند.پیروز پی پارسیان بر این باور است که نمای ساختمان میتواند معرف ساختمان باشد.بهبیاندیگر ظاهر خارجی ساختمان بر نوع ساخت و استفاده بهینه از متریالهای مناسب و توجه کارفرما به کیفیت بنا دلالت دارد. بر همین اساس برای شاخص کردن ساختمان خود و همچنین افزایش بهرهوری به یک طراح خلاق برای ساختمان خود نیازمندید. گروه طراحی پیروز پی پارسیان از مرحله طراحی تا اجرا برای داشتن نمایی مناسب همراه شما خواهد بود.
سؤالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد این است که تعریف نمای مناسب چیست؟
در این متن سعی شده است که نیمنگاهی به جنبههای مختلف نمای ساختمان جهت آشنایی بااهمیت آن داشته باشیم. نمای ساختمان یک جز تأثیرگذار و تأثیرپذیر بر کیفیت ساختمان است، درواقع طراحی نما یکروند وابسته به ساختمان است. نمای ساختمان باید نشانگر کاربری آن باشد برای مثال یک ساختمان مسکونی و یک ساختمان اداری باید از طریق نما، قابلتمییز باشند. در ادامه به بیان برخی از این عوامل تأثیرگذار و تأثیرپذیر میپردازیم.

اقلیم و بافت:
نمایی که پیروز پی پارسیان برای شهر تهران در نظر میگیرد متفاوت از نمایی است که در شهر دیگری مثل آمل در نظر میگیرد. این مثال روشن گر آن است که هر نوع نمای ساختمان، سازگار با نوع خاصی از اقلیم است.
منظر شهری:
حساسیت طراحی نما از مرز ساختمان هم فراتر میرود. واضح است که ساختمانهای مختلف، باهم نمای شهری را تشکیل میدهند پس برای داشتن منظر شهری چشمنواز و البته موزون و منحصربهفرد باید دقت بیشتری ر طراحی نما به خرج داد و از طراحان زبده همچون گروه طراحی پیروز پی پارسیان درخواست همکاری کرد.
سلیقه کارفرما:
همانطور که میدانید نظر کارفرما تأثیرگذار بر طراحی خواهد بود، به همین منظور گروه پیروز پی پارسیان میکوشد تا با آگاهی بخشی، شمارا در انتخاب سبکی مناسب و نوآورانه در بکار گیری مصالح ساختمانی در جهت هویت بخشی ساختمان یاری کند.
هزینه اجرا:
نکتهای که پیروز پی پارسیان در طراحی نمای ساختمان مدنظر قرار میدهد مقرونبهصرفه بودن اجرای نمای ساختمان است. هرچند که کیفیت نمای ساختمان را برای بهینهسازی هزینهها زیر پا نمیگذارد.
انواع سبکهای طراحی نمای ساختمان:
نمای ساختمانها بر اساس معیارهای مختلف دستهبندی میشوند. یک دستهبندی بر اساس سبک طراحی و دستهبندی دیگر بر اساس نوع مصالح به کار رفته میباشد.
1. سبکهای طراحی
از انواع سبکها میتوان به سبکهای مدرن، پارامتریک، مینیمال، معاصر (پهلوی)، های تک، کلاسیک، دیکانستراکشن اشاره کرد که در دیگر مقالهها بهتفصیل به بررسی ویژگیها و معایب و مزایای هرکدام میپردازیم.
2. انواع مصالح
مصالح رایج در اجرای نما عبارتاند از: آجر، سنگ، شیشه، بتن، چوب، کامپوزیت و … نقاط قوت و ضعف هرکدام را در دیگر مقالهها بررسی میکنیم.
گروه پیروز پی پارسیان ، شما را تا مرحله اجرا همراهی خواهد کرد چراکه محدودیتها و ضوابط شهرداری و سازمانهای مربوطه طرح ارائهشده را دستخوش تغییر قرار خواهد داد. از طرف دیگر موانع اجرا یا عدم کارایی مجریان طرح موردنظر را به چالش میکشد. خروج از این شرایط با نقشههای فاز ۲ اجرایی که توسط گروه پیروز پی پارسیان ارائه خواهد شد امکانپذیر است.
سبک های پر کاربرد طراحی نما عبارتند از نمای کلاسیک ، نمای مدرن ، نمای مینیمال که در ادامه مطلب به معرفی آنها پرداخته شده است :
نمای کلاسیک :
این نوع نما به نمای رومی هم معروف است . نمای کلاسیک از جمله نماهای محبوب محسوب می شود. زیرا متریالی که برای اجرای این سبک استفاده می شود عموما سنگ های طبیعی می باشد و این نوع متریال در ذهنیت تعدادی از افراد حس لوکس بودن را القا می کند . این سبک از طراحی نما پیشینه طولانی مدتی در تاریخ کشور ها مختلف دارد و در ایران باستان هم طراحی هایی با پیش زمینه نمای کلاسیک به چشم می خورد .امروزه به دلیل رایج بودن متریال سنگ برای نمای ساختمان ها این سبک بسیار مورد توجه قرار گرفته است .
نمای رومی ساختمان ها به دلیل طراحی منحصر بفرد خود بروی هر رهگذری تاثیر می گذارد که البته این مورد خود انتقادهای بسیاری را روانه اینگونه ساختمان ها کرده است و استفاده از معماری متناسب با فرهنگ ایران زمین را رواتر می داند. اما واقعیت این است که سبک معماری رومی در نمای کلاسیک ساختمان در واقع فقط مخصوص به روم باستان نمی شود بلکه سیر عظیمی از تاریخ معماری را در بر میگیرد که شامل ایران باستان نیز می شود.
کتیبه های تخت جمشید و سر ستون های زیبای آنها دقیقا در طراح های رومی وجود دارد و به کرات از آنها استفاده می شود. در واقع این روزها نمای رومی ساختمان به دلایل متعددی مورد توجه قرار می گیرند.
دلیل اول گسترده شدن استفاده از سنگ تراورتن و کشف معادن متعدد آن است. تنوع در بازهای قیمتی سبب شده ساختمان های سنگی که عمدتا بر اساس سبک های دوران باستان طراحی می شوند دوباره مد شده و بسیاری از افراد از این طرح ها استفاده کنند. دلیل دیگر افزایش نمای کلاسیک مربوط به جزئیات نمای کلاسیک رومی ساختمان هاست که نسبت به معماری اسلامی و ایرانی پیچیدگی ها کمتری دارند و البته بروز نشدن معماری اسلامی مخصوصا در دو قران اخیر باعث افزایش استفاده از نماهای رومی شده است.
طراحی نمای – مدرن :
طراحی مدرن نمای خارجی ساختمان ها در سال های اخیر باعث به وجود آمدن طراحی های منحصر به فرد ، خاص و زیبا در نمای ساختمان ها شده است . انتخاب مناسب نمای برای هر ساختمان علاوه بر ارزش اقتصادی که در ساختمان به وجود می آورد و تاثیر مستقیم بر محیط اطراف دارد . حذف تزئینات ، سادگی و همچنین استفاده از متریال متنوع از جمله ویژگی های این سبک از طراحی نماست .
طراحی های متفاوت و مدرن برای نمای خارجی ساختمان ها در هزاره سوم امری عادی و تا حدودی ضروری برای طراح ها و معمارهای انواع ساختمان ها در سراسر دنیاست. در ایران نیز همواره طراحی های متفاوت و زیبای نمای خارجی ساختمان نقش بسیار پر رنگی در ساخت و ساز ساختمان های مسکونی و تجاری دارد. به این نکته نیز توجه نمایید که طراحی نمای بیرونی ایده آل و مناسب برای یک ساختمان نه تنها ارزش اقتصادی ساختمان را افزایش می دهد بلکه باعث افزایش انرژی های مثبت در ساختمان و محیط پیرامون ان نیز می گردد ضمن آنکه تاثیرات بسیار مثبتی بر روی ساکنین ساختمان خواهد گذاشت.
طراحی نمای مینیمال :
این سبک از معماری از طراحی نمای ساختمان ایرانی زیاد متعارف نیست . این طراحی بر پایه سادگی ، حذف تزئینات و استفاده از متریال با تنوع کم و از جمله ویژگی های این سبک می باشد . در طراحی نمای مینیمال عمدتا از یک یا دو مصالح استفاده می شود.
سبک ساده گرایی یا مینیمالیسم نوعی دیگر از طراحی نماست که موارد آن در ایران چندان نیست. در این نوع طراحی همانطور که از نامش نیز پیداست اصل در سادگی، نفی هرگونه تزئینات زاید، کاربرد ساده و صریح فرم ها و استفاده از تعداد محدودی از مصالح است.
در این سبک مصالح بکار رفته معمولاً یک یا دو مصالح بوده و بسیار به ندرت تعداد مصالح بیشتر از دو نوع می شود. در ایران تعداد کمی از این نوع نماها طراحی و ساخته شده است و انتظار می رود در آینده تعداد اینگونه نماها بیشتر شده و از تعداد نماهای با مصالح متعدد و فرم های شکسته کاسته شود.